This page is also available in English English, Español Español, Ελληνικά Ελληνικά, Srpski Srpski, Lietuviškai Lietuviškai, Italiano Italiano, български български

„Hogyan nézzünk ki jól a terhesség alatt?” – a kérdés, amit minden kismama feltesz magában.

 

Aggódsz, hogy a hormonok megváltoztatják a testedet és elveszíted szépségedet?

Nos, ez a jelenség természetes. Minden nőnek különböző a hormon háztartása és ezzel együtt a terhességi időszaka is.

Hölgyek! Nem számít, hogy mennyire rosszul és fáradtan érzitek magatokat, a lehetőség a ti kezetekben van, hogy ezt a fantasztikus utazást egy gyönyörű élménnyé formáljátok.

A baba várás egy természetes csillogást varázsol minden nő arcára. Ezt az örömnek és az izgatottságnak lehet betudni. Ha viszont kétségeid vannak afelől, hogy te nem tartozol azok közé a nők közé, akkor itt van egy profi útmutató, az elkövetkező 9 hónapra.

Még ha örömteli is vagy a tudattól, hogy egy új élet növekszik benned, lehetnek olyan napok, amikor bosszantanak a strikák, a nagy pocak és az eltűnő félben lévő derékvonal. Ezt „terhességi blues-nak” hívják.
Nem minden kozmetikai termék kompatibilis a terhességgel, és van néhány összetevő, ami akár árthat is a kismamának vagy a babának a pocakban. Ebből adódóan különösen figyelned kell a bőröd ápolására.

Itt van néhány tipp a terhességed idejére:

 • Sok vizet kell inni

Terhességed alatt rengeteg vizet kell fogyasztanod. Ez segít kitisztítani a testből a különböző méreganyagokat. Továbbá a víz segít a megfelelő szinten tartani a magzatvizet a testedben. Ha még nem tetted magadévá ezt a tippet, akkor kezd el minél előbb, hiszen ez jó a baba és a te egészségednek is. Minimum 2 liter vizet kell innod egy nap.

 • Öltözéked emelje ki a vonalaidat

A bébi dudorok aranyosak, imádni valóak! Olyan ruhákat viselj, amik kényelmesek és kiemelik az alakodat. Ez nem nagy erőfeszítés és mégis sokat tesz a szépségedhez.

Ne ess túlzásba a megjelenéseddel kapcsolatban, a hangsúly a természetes csillogáson van! Maradj a letisztult, egyszerű daraboknál és fazonoknál. Ne viselj nagy és agyon mintázott ruhákat, amik eltakarják a vonalaidat. Viselj inkább egy színű ruhákat és dobj fel rájuk egy mintás sálat vagy ékszert.
Az egyik legjobb mellékhatása a terhességnek a nők számára újonnan felfedezett érzékiség. Viselj egy kissé mélyebb nyakkivágást vagy egy blúzt, ami lazán csüng. Légy büszke a gyönyörű terhes testedre.

 • Hidratáld a bőrödet

A striák a leg rettegettebb nyomok, amit a terhesség hátra hagyhat. Minimum a terhes nők fele tapasztalja ezt a jelenséget. Vannak olyan esetek, hogy a nők hajlamosabbak rá örökletesen, azonban vannak megelőző lépések is, amiket beépíthetsz a napi rutinodba. Hidratáld bőrödet olajokkal vagy ránctalanító krémekkel. Ezeket a termékeket finoman kend a pocakodra, combjaidra és a lábaidra egy meleg fürdő után.

 • Növeld kisugárzásodat

Észre vehetsz néhány változást a bőrödön a terhesség alatt. Ezeket a hormonok idézik elő. Bőrtípusod megváltozhat vagy több kiütés és pattanás jön ki rajta. Hidratáld naponta bőrödet és hámlaszd finoman 2x egy héten, hogy megmaradjon ragyogása. A legtöbb kozmetikai pultnál vagy patikában ingyenes bőrápolási konzultációt nyújtanak, szóval célszerű elmenni egy ilyen beszélgetésre, mielőtt pénzt adnál ki akármilyen új termékre is.

Jobban óvd a bőrödet a nap sugaraitól, mint valaha. Használj arcodon és minden olyan felületen naptejet, ami a napnak van kitéve.

 • Újítsd meg a frizurádat

Próbálj ki egy új fazont, az új testedhez. Ha hosszú hajad van, akkor próbáld ki a rövidet. Könnyebb ápolni és figyelmet kölcsönöz a szemeidnek és az arcodnak. Ha rövid, vagy közép hosszú hajad van, növeszd meg és próbáld meg felkontyolni, copfba kötni és hasonlók.

 • Használd a megfelelő smink technikákat

A smink elrejtheti az arcodon lévő bármilyen bőrhibákat, valamint a szem alatti karikákat és a sápadt bőrt, amelyek bizonyos esetekben kialakulhatnak. Használd a megfelelő sminkeket a bőrödön, hogy akkor is frissnek és üdének nézz ki, amikor belül le vagy harcolva. A szépség a kismamáknál is elengedhetetlen!

 • Kerüld a napot

A terhes nők bőre a hormonok miatt sokkal érzékenyebb, mint általában. Ennek eredményeképp a bőrük hajlamos sötétebbre és pigmentáltabbá változni. Elkerülni ezeket a hormon kilengéseket nem túl praktikus, de amit abszolút el tudsz kerülni, az a nap. Próbálj meg zárt helységben maradni, és amikor ki kell menned, takard el a kilógó területeket. Egy kalap viselése egy jó módszer arra, hogy meg tudd óvni arcodat a nap káros hatásaitól.

 • Kerüld a vegyszereket otthon

Szükségszerű, hogy a kismamák távol maradjanak az allergén anyagoktól, amik károsan hathatnak rá, vagy a meg nem született gyermekük egészségére.

 • Masszázs és gyógyfürdők

A legtöbb gyógyfürdő biztonságos, csak mindenképp értesítsd a fürdő alkalmazottait, hogy várandós vagy. Ez még fontosabb, ha masszázst is igényelsz.

A legtöbb gyógyfürdőnek van olyan terapeutája, aki kifejezetten terhes masszázsra specializálódott. Ez azt jelenti, hogy pontosan tudja, mely területeket kell elkerülnie és hova érdemes különösen odafigyelnie (pl. a hát alsó része). Általában színezék mentes olajokat használnak, hogy elkerüljék a nem kívánatos reakciókat.

Bizonyos biztosítótársaságok fedezik az alkalmi masszázs költségeit, ha az orvosod úgy érzi, hogy segít enyhíteni olyan állapotokat, mint az isiász és a duzzanat.

Ami az arcot illeti, egy sima masszázs is megteszi, de mindenképp kerüld el az olyan maszkokat és hámlasztókat, amik károsak lehetnek a babára nézve. Kerüld el az olyan gyógyfürdőket is, amik emelhetik a test-hődet, mint például a forró fürdőket és a gőz szaunákat. Ezektől a kezelésektől nem csak te érezheted magad kényelmetlenül, de a test-hő emelkedése veszélyes lehet a babádra nézve is.

 • Tedd rendbe a körmeidet

Ezt megteheted a terhesség alatt. Ez remek hír, mivel nagyon sok terhes nő számol be arról, hogy körmei gyorsabban nőnek, erősebbek és hosszabbak, mint a terhesség előtt. Vannak bizonyos toxikus anyagok, mint pl. formaldehid és toluol, a körömlakkokban és lemosókban, nem számottevő az a mennyiség, ami a körömágyon keresztül magába szív a test.

 • Készíts várandós képeket

 

 • Pihenj

Végül, de nem utolsó sorban, pihenj! Iktass szüneteket a napirendedbe. Dőlj le egy kicsit, amikor csak teheted. Pihentesd a tested. A terhesség stresszes lehet, de ne hagyd, hogy ez eluralkodjon rajtad. Minél kipihentebb vagy, annál szebben nézel ki.