This page is also available in Italiano Italiano, English English, Srpski Srpski, Ελληνικά Ελληνικά, български български, Español Español, Lietuviškai Lietuviškai

A nyáron a terhesség elleni küzdelem fárasztó lehet, valójában még egy kisebb erőfeszítés is kell ahhoz, hogy azonnal lélegzethez jusson. A hőségben a lábak duzzadtak és nehézkesek, a méh megnagyobbodásának köszönhetően a vénás keringés nehezebbé válik, az alsó végtagokban pedig nehézség érzés tapasztalható.De hogyan lehet ezt orvosolni? Lássunk néhány tippet, hogy jobban megbirkózzunk a terhességgel a nyár folyamán.

 

A nyáron a terhesség könnyítése érdekében a következőket javasoljuk:

1) Ne menjen ki a napra a legmelegebb órák során

Kerülje a parton való tartózkodást a nap legforróbb óráiban. A hőség még jobban megzavarhatja a vérkeringést. Használja ki a délutani nyugalmas időszakokat, hogy felfedezze újra a délutáni szieszta örömét, otthon vagy akár egy friss fenyőerdő árnyékában.

2) Duzzadt lábak és kezek, séta a megoldás!

kerülje a hosszú ideig tartó állást, és általában kerülje az ülő életmódot is: nagyon jót tesz minden nap sétálni egyet. Ha a tenger mellett tartózkodik, még jobb ha a vízben sétál, lehetőleg a kora reggeli órákban tegye meg.

3) Természetes öltözék viselete

Mondjon nemet a műszálas ruháknak a szintetikus szöveteknek és mondjon igent, a természetes és puha szálakból készült ruháknak. Érezte már úgy, hogy nem kap levegőt csak azért, mert nagyon feszes ruhát viselt? Gondolkozzon el, hogyan fokozhatja ezt az érzést a terhesség, majd nyáron, a hőségben és növekvő hassal!

4) Ha napsütésben vagyunk: védjük meg krémmel a bőrünket, különösen az arcunkat

Az első óvintézkedés, hogy fokozatosan és mérsékelten napozzon, elkerülve a leégés veszélyét. A második, hogy a parton érdemes korán reggel tartózkodni, egészen 11-ig, és csak 16:00 után térjen vissza a strandra. Valójában napközben a nap sokkal agresszívabb. Harmadik szabály: mindig védje bőrét egy magas fényvédő krémmel, különösen az arcát.

5) Egyen sok zöldséget és gyümölcsöt, hogy feltöltődjön ásványi sókkal

A terhesség alatt gyakrabban előfordulnak görcsök, mivel a szervezet a magnéziumot és a felszívódó ásványi sókat a gyermek növekedésére használja fel. Ezért érdemes magnéziumban gazdag ételeket fogyasztani mint pl. zöldségeket, zöld leveles zöldségeket, csokoládét.

6) ) Igyon sok vizet, mert segít feltölteni a verejtékezés által elvesztett folyadékokat

A gyümölcs az egyik legjobb szövetséges, hogy elkerülje a kiszáradást, különösen nyáron. A dehidráció elleni küzdelem egyik hasznos gyümölcse a görögdinnye. 95% -ában vízet, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz (40/100 gramm).

7) Mondjon nemet a bőséges táplálkozásnak

Jobb, ha könnyebb és friss ételeket választ, napközben pedig harapnivalókat készít. A zsíros ételek vagy a túlságosan fűszerezett ételek nyáron még inkább növelik a terhesség nehézség érzetét.

8) Amennyiben repülővel utazik, keljen fel félóránként

Itt van egy ellenőrző lista azok számára, akik repülővel utaznak.

  • A repülés közben ne feledkezzen el megfelelően inni. A keringésének jót tesz;
  • Próbáljon olyan helyre ülni, ahol mozoghat, pl. majd a folyosón;
  • Gyakran álljon fel és járjon félóránként néhány percig;
  • Amikor ül, körkörös mozgásokat végezzen a lábujjaival;
  • Rögzítse a biztonsági övet a hasa alatt.

9) Tornázzon

A veszélyeztetett terhességektől eltekintve, fizikai aktivitás ajánlott a kilenc hónap alatt: elősegíti a vérkeringést, csökkenti a testsúlyt és könnyebbé teszi a szülést.

10) A nyár az érzékek szezonja

Ha nincs orvosi ellenjavallat, a terhesség alatt a nemi közösülés pozitív hatású. Legalább két okból is: örömteli a jövőbeli szülők számára és felkészít a szülésre, azáltal, hogy a kismedencei izmokat rugalmasan és edzésben tartja. És ne féltse a gyermeket: ha az anya jól van, akkor a baba is rendben van.